رابطه مواد آرایشی با سرطان؟

سلامتی و پزشکی



رابطه مواد آرایشی با سرطان؟

ا

         

پژوهش های اخیر سازمان مبارزه با سرطان آمریکا نشان می دهد که پارابن ها در 20 نوع از نمونه تومورهای سرطان سینه کشف شده اند. هم چنین نمونه برداری از تومورهای بیماران مبتلا به سرطان سینه نشان داده است، زنانی که بیشتر از مواد آرایشی استفاده می کرده اند، سرطان پیشرفته تر و طول عمر کم تری داشته اند.

برخی از پزشکان معتقدند که مواد آرایشی چون بر روی پوست مالیده می شوند، می توانند خیلی سریع تر تاثیر گذار باشند.

سازندگان لوازم و مواد آرایشی گرچه سعی کرده اند تا استفاده از این دو ترکیب شیمیایی را در شامپو و ژل های خود حذف کنند یا تا حد زیادی پایین بیاورند، اما در استفاده کم تر از آن ها در سایر مواد آرایشی ناموفق بوده اند.

پزشکان به زنان توصیه می کنند که استفاده از مواد آرایشی را تا حد زیادی پایین آورند و یا از مصرف آن ها به کلی بپرهیزند. آن ها بر این باورند که سعی برای زیبایی بیشتر با استفاده از مواد شیمیایی آرایشی، انسان را به مرگ نزدیک تر می کند.

در سال های اخیر، با افزایش استفاده از مواد آرایشی توسط خانم ها در ایران ، آمار رشد بیماری سرطان سینه نیز تا حد قابل توجهی بالا رفته است. هم اکنون این نوع سرطان، شایع ترین نوع در بین زنان ایرانی است. این در حالی است که اکثر بیماران مبتلا به این سرطان، دارای سنین پایین و میان سالی هستند.

انواع مواد آرایشی

 

تركیبات رنگی آرایشی

تركیبات رنگی آرایشی برای زیباسازی پوست صورت و لب‌ها به كار می ‌روند. مواد آرایشی صورت (make up) برای رنگ كردن صورت به كار می ‌روند.

انتخاب مواد آرایشی صورت بسیار مهم است، زیرا برای مدت طولانی در تماس مستقیم با پوست هستند. به طور معمول مواد آرایشی صورت باید غیرحساسیت زا، ضد آكنه و ضد كومدو(comedy) باشد كه محصول را كمتر حساسیت‌زا كند. محصول نباید منافذ را بپوشاند و باعث آكنه شود.

مواد آرایشی حاوی ضد آفتاب باعث جلوگیری از سرطان پوست و چروك می ‌شود.

مواد آرایشی چشم

پلك حساس‌ترین قسمت پوست بدن می ‌باشد. مواد آرایشی چشم شامل: سایه ی چشم، خط چشم و ریمل است. مواد آرایشی حاوی آب (قابل شستشو) راحت ‌تر پاك می ‌شوند. شستشو و مالش شدید چشم برای پاك كردن آرایش ممكن است مخرب باشد. اغلب مواد آلرژی ‌زا می ‌توانند با انگشت به چشم وارد شوند.

مواد آرایشی چشم نباید بین افراد مشترك باشد و بهتر است كه هر سه یا چهار ماه عوض گردند، زیرا امكان آلودگی باكتریایی وجود دارد.

مواد آرایشی لب

مواد آرایشی لب شامل رُژ لب و براق کننده می ‌باشند. آنها لب‌های ترك خورده و خشك را مرطوب می‌ كنند و از آفتاب محافظت می‌ نمایند. بعضی از رژ لب هایی که برای مدت طولانی رنگ آنها باقی می ماند، ممکن است باعث درماتیت تماسی آلرژیك شوند.

مواد آرایشی مو

رنگ مو را می توان از طریق مواد آرایشی رنگ مو و شكل موها را می توان به وسیله ی فر دائم یا موقت تغییر داد.

رنگ موهای موقت، بعد از یك بار شامپو كردن شسته می ‌شوند.

رنگ‌های تدریجی مو، تغییر رنگ را برای دو یا سه هفته ایجاد می ‌كنند. این رنگ‌ها معمولاً باعث ایجاد مشكل نمی ‌شوند.

رنگ موهای نیمه دائمی كه بعد از 4 تا 6 بار شستشو از بین می روند و رنگ‌های دائمی كه شسته نمی ‌شوند، باعث ایجاد حساسیت می ‌شوند. این محصولات بهتر است قبل از رنگ کردن مو، بر روی بخش كوچكی از پوست امتحان شود (24 ساعت قبل از مصرف، پشت گوش یا داخل آرنج)

رنگ موهای دائمی موها را روشن ‌تر یا تیره ‌تر می ‌كند. پرسولفات آمونیوم گاهی برای روشن كردن مو به كار برده می ‌شود كه می‌ تواند باعث contactdermatitis شود. این ماده ممكن است باعث حساسیت ناگهانی مثل سرگیجه و سر درد هم شود.

فر دائمی، موی صاف را مواج و فرفری می ‌كند. ماده ی فر، پیوندهای شیمیایی را در موهای صاف می ‌شكند و باعث ایجاد فر در مو می‌ شود. این عمل می ‌تواند مو را تخریب كند. موها نباید بیش از هر 3 ماه یک بار در معرض محلول فر قرار گیرند. اگر مایع فر برای مدت طولانی‌ تر روی مو بماند، بسیار قوی ‌تر عمل می ‌كند و موها را خشك و بی رنگ می ‌سازد و باعث شكنندگی مو می ‌شود. تخریب پوست سر هم می ‌تواند رخ دهد.

مواد آرایشی ناخن

مواد آرایشی ناخن برای رنگ كردن ناخن، افزایش طول ناخن به طور مصنوعی و یا افزایش مقاومت ناخن به كار می ‌روند.

لاك ناخن باعث درماتیت تماسی آلرژیك می‌ شود. شخصی كه به لاك ناخن حساسیت دارد ممكن است در انگشتان، پلك، صورت، گردن و جاهایی كه لاك ناخن در زمان خشك شدن با آنها تماس داشته، دچار حساسیت شود.

فرمالدئید یك تركیب آلرژی ‌زا می ‌باشد. افرادی که به لاك ناخن حساسیت دارند، می ‌توانند لاك‌های hypoallergenic را كه بدون فرمالدئید هستند استفاده كنند. لاك‌های قرمز رنگ ممكن است باعث زرد یا بی ‌رنگ شدن ناخن شوند.

كوتیكول از عفونت ناخن جلوگیری كرده و سلول‌های مولد ناخن را محافظت می ‌كند، پس بهتر است چیده یا كوتاه نشود.

افزایش طول ناخن ها به وسیله ناخن‌های مصنوعی كه كل ناخن یا انتهای ناخن را می ‌پوشاند، انجام می شود. چسب های ناخن‌های مصنوعی حاوی methacrylate هستند كه یك ماده ی حساسیت‌زا می‌ باشد. چسب‌های بدون Methacrylate ممكن است باعث شكاف و ترك ناخن شوند.

استفاده ی طولانی مدت از ناخن‌های مصنوعی می ‌تواند باعث واكنش‌های دردناك و شدید شامل عفونت پوست اطراف ناخن‌ها، شل شدن ناخن‌ها و درماتیت(التهاب پوستی) شود.

خانم‌هایی كه برای مدت طولانی از ناخن‌های مصنوعی و كاشته شده استفاده می ‌كنند، ممكن است مشاهده كنند كه ناخن‌های طبیعی آنها نازك‌ و مات‌تر شده است. متخصصان پوست پیشنهاد می ‌كنند ناخن‌های مصنوعی هر 3 ماه یك بار برداشته شوند تا ناخن‌های طبیعی استراحت كنند.

 

 Cosmeceuticals چه هستند؟

  Cosmeceuticalsمحصولات مراقبت از پوست هستند كه برای تشدید و بهتر‌سازی آرایش و صاف كردن پوست طراحی می‌ شوند. این محصولات ممكن است عملكرد پوست را بهبود بخشیده و از پیری پوست جلوگیری كنند، شامل آلفا هیدروکسی اسید مثل گلیكولیك اسید و بتاهیدروكسی اسید مثل سالسیلیك اسید.

هیدروكسی اسیدها پوسته اندازی پوست را افزایش می ‌دهند (از بین بردن پوست مرده)، ظاهر پوست را صاف ‌تر و شفاف تر می ‌كنند و احساس نرمی را بیشتر می‌ كنند.

بعضی ویتامین‌ها مثل ویتامین A ظاهر پوست را جوان ‌تر می کنند، اما ممكن است پوست را خشك یا تخریب كنند، لذا باید تحت نظر پزشک متخصص پوست استفاده شوند. متخصصین پوست می ‌دانند این مواد چگونه باید استفاده شوند و می‌ توانند رهنمودهایی را برای داشتن پوستی سالم به بیماران ارائه نمایند.

ضد آفتاب‌ها از پیری و سرطان پوست ناشی از آفتاب جلوگیری می‌ كنند و بهتر است برای همه ی افراد با هر نوع پوستی استفاده شوند.

 

آنچه كه یك متخصص پوست انجام می ‌دهد:

مواد آرایشی و محصولات مراقبت از پوست بخشی از نیازهای روزانه ی افراد هستند. اگر مشكلی ایجاد شود یك متخصص پوست می ‌تواند مشكل را تشخیص دهد و درمان كند.

Patch – test ممكن است برای تشخیص به كار رود، اگر به تركیبی در یك محصول حساسیت وجود داشته باشد، متخصص پوست می ‌تواند به شما توصیه كند چه محصولاتی برای شما مناسب و چه محصولاتی نامناسب است.

آنها می ‌توانند به پرسش‌های شما در مورد مشکلات پوستی پاسخ داده و اطلاعات کافی در مورد مواد آرایشی مناسب و محصولات مراقبت پوستی مطمئن در اختیار شما قرار دهند.

 

 

 

مشکلات ناشی از مواد آرایشی

به طور معمول مواد آرایشی صورت باید غیر حساسیت زا، ضد آكنه و ضد كومدو(جوش سر سیاه) باشد كه محصول را كمتر حساسیت زا كند.

 

استفاده از مواد آرایشی و محصولات مراقبتی پوست بخشی از عادات روزانه ی بیشتر مردم است. در كشورهای غربی افراد بزرگسال به طور متوسط حداقل هفت محصول مراقبتی پوست را هر روز استفاده می‌ كنند كه شامل عطرها، مرطوب كننده‌ها، ضد آفتاب‌ها، پاك كننده‌های پوست، محصولات مراقبت مو، دئودورانت‌ها، ضدعرق‌ها، محصولات آرایشی مو، محصولات آرایشی رنگی و محصولات آرایشی ناخن می ‌شود.

بیشتر مردم مشكلات كمی از این محصولات را تجربه می‌ كنند، اگر چه مشكلات می‌ تواند با اولین استفاده ی اندك یا بعد از سال‌ها رخ دهد. همچنین بسیاری از مردم معمولاً می ‌دانند كدام محصولات باعث بروز مشكل می ‌شوند، اما عكس‌العمل‌های كشنده و شدید ممكن است نیازمند تشخیص مهارت‌های یك پزشک متخصص پوست باشد.

مشكلات ناشی از استفاده ی محصولات آرایشی و محصولات مراقبتی پوست

واقعیت این است كه عكس‌العمل نسبت به محصولات مراقبتی پوست می ‌تواند شامل مشكلات ساده باشد و این بستگی به شرایط پوست یا پاسخ ایمنی فرد دارد.

درماتیت(التهاب پوستی) تماسی آلرژیك

درماتیت(التهاب پوستی) تماسی آلرژیك، یك مشكل معمول است كه با مواد آرایشی و محصولات مراقبتی پوست دیده می‌ شود. بعضی مردم نسبت به یك ماده ی خاص یا مواد موثره ی یك محصول حساس هستند. آنها هر زمانی كه در تماس با این ماده قرار گیرند، واكنش نشان می ‌دهند. اگر چه ممكن است چندین روز طول بكشد تا علائم ظاهر شود و علائم  می تواند شامل قرمزی (تورم)، خارش و تاول‌های حاوی مایع باشد.

درماتیت تماسی تحریكی

اما درماتیت تماسی تحریكی هم داریم. پوست سالم یك سد دفاعی عالی برای بیشتر موادی است كه در لوازم آرایشی یافت می‌ شوند. اگر پوست خیلی خشك یا زخمی باشد، شكاف (محل باز زخم) این سد دفاعی را كمتر موثر می ‌سازد.

سوختگی، خارش و قرمزی ممكن است علائم ناشی از تخریب یك محصول باشد. مواد شوینده، صابون‌های حمام، ضد عرق‌ها، مواد آرایشی چشمی، مرطوب كننده‌ها، محلول فر دائمی مو و شامپوها بیشترین تخریب كننده‌های پوستی هستند. حتی آب می ‌تواند برای پوست خشك مخرب باشد.

عطرها، نگهدارنده‌ها، تركیباتی كه معمولاً در محصولات مراقبتی پوست و لوازم آرایشی یافت می‌ شوند، علل واكنش‌های حساسیتی به مواد آرایشی هستند.

عطرها بیشتر از سایر تركیبات، باعث درماتیت تماسی آلرژیك می ‌شوند. بیش از 5 هزار نوع عطر مختلف در مواد آرایشی محصولات مراقبتی پوست استفاده می‌ شوند.

عطرهایی با حساسیت‌زایی كمتر، برای كمتر كردن این مشكل ایجاد شده‌اند.

به خاطر داشته باشید كه محصولی كه با عنوان unscented (بدون عطر) بر چسب شده است، ممكن است واقعاً حاوی عطر باشد كه به وسیله ی بقیه مواد معطر شیمیایی از بین رفته باشد.

یك محصول باید با عنوان fragrance free(بدون ماده معطر) یا without perfume (بدون عطر) باشد كه نشان دهد هیچ ماده ای برای ایجاد بوی خوش به آن اضافه نشده است.

بعضی حساسیت‌ها به ماده ی معطر ممكن است، زمانی رخ دهد كه پوست در مجاورت نور خورشید قرار گیرد.

نگهدارنده‌ها در مواد آرایشی

نگهدارنده‌ها در مواد آرایشی دومین دلیل رایج مشكلات پوستی هستند. نگهدارنده‌ها از رشد قارچ‌ها و باكتری‌ها كه باعث عفونت پوستی می ‌شوند، جلوگیری می ‌كنند و محصولات را از اكسیژن و تخریب‌های نوری محافظت می‌ نمایند. مواد آرایشی حاوی آب باید دارای بعضی از انواع نگهدارنده‌ها باشد. مصرف كنندگانی كه به یك نوع ماده ی نگهدارنده واكنش نشان می ‌دهند، لزوماً به بقیه ی مواد حساسیت ندارند.

محصولات مراقبت کننده از پوست كدامند؟

محصولات مراقبت کننده از پوست برای سالم نگه داشتن پوست طراحی شده‌اند و شامل پاك‌كننده‌ها، مرطوب كننده‌ها و ضد آفتاب‌ها هستند.

پاك كننده‌ها

پاك كننده‌ها، روغن و بقایای صابون را از روی پوست پاك می‌ كنند. آنها معمولاً خشك كننده و حاوی آب ، الكل، پروپیلین گلیكول و سالیسیلیك اسید می‌ باشند. اینها ممكن است باعث خارش و سوختگی در افرادی با پوست خشك و حساس شوند.

مرطوب كننده‌ها

مرطوب كننده‌ها مانع از دست دادن آب می ‌شوند و این عمل را به وسیله ی پوشاندن پوست با مواد چرب كه باعث نگه داشتن آب می ‌شود و به وسیله ی جذب آب از لایه ی داخلی پوست به لایه ی خارجی انجام می‌ دهند.

پوست خشك باعث ترك و چروك‌های ریز می ‌شود و سبب كاهش تأثیر این سد دفاعی، خارش و درد می‌ گردد.

موادی كه از دست رفتن آب را كاهش می ‌دهند یا متوقف می‌ سازند، حاوی پروترولاتوم و روغن‌های معدنی و لانولین می ‌باشند.

موادی كه سبب جذب آب در پوست می ‌شوند شامل گلیسرول، پروپیلن گلیكول، پروتئین‌ها و بعضی ویتامین‌ها می ‌باشند. این تركیبات ممكن است باعث واكنش حساسیت‌زایی شوند.

ضد آفتاب‌ها

ضد آفتاب‌ها هم شامل مواد شیمیایی‌اند كه نور را جذب یا منعكس یا پراكنده می ‌سازند. مواد شیمیایی جاذب نور شامل : استرهای PABA، avobenzone، cinnamatce هستند كه می‌ توانند باعث واكنش‌های حساسیت‌زا شوند.

ضد آفتاب‌های فیزیكی حاوی ذرات بسیار ریز اكسید روی و دی‌اكسید تیتانیوم هستد كه نور را پراكنده ساخته و یا منعكس می‌ كند. هیچ نوع حساسیت به ضد آفتاب‌های فیزیكی شناخته نشده است.

 

 



می پسندم نمی پسندم

تعداد بازديد : 1944

تاریخ انتشار: ساعت: 1 AM
نظر

مطالب مرتبط

بخش نظرات این مطلب


برای دیدن نظرات بیشتر روی شماره صفحات در زیر کلیک کنید

نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:










دوستان و همکاران

با مرجع گرافیک دوست شوید !

محل لگوهای شما محل لگوهای شما محل لگوهای شما محل لگوهای شما محل لگوهای شما محل لگوهای شما محل لگوهای شما
تمامی حقوق سایت و قالب برای((سلامتی و پزشکی)) محفوظ می‌باشد و هرگونه سؤاستفاده و کپی برداری پیگرد قانونی دارد | کپی رایت ۲۰۱۳
طراحی و سئو:6882 ترجمه: 6882